Een gezondere leefstijl met de Gecombineerde Leefstijlinterventie van Fitnesscentrum Zevenaar

Heb jij:

Overgewicht (en aanvullende risicofactoren*) of ernstig overgewicht (obesitas)?

Dan kun jij jouw gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl.

Dit kan door deel te nemen aan een leefstijlprogramma, een zogeheten Gecombineerde Leefstijlinterventie.

Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven.

In je eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan een Gecombineerde Leefstijlinterventie bij Fitnesscentrum Zevenaar word je hierbij ondersteund.

Wat is een Gecombineerde Leefstijlinterventie?
Een Gecombineerde Leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet CooL.

Wat is CooL?
CooL staat voor Coaching op Leefstijl een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door onze leefstijlcoach.

Bij deelname aan CooL stel je samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier ga je, op eigen manier en op jouw eigen tempo, aan werken gedurende de looptijd van het programma. Je hebt zelf de regie. De vragen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
  • Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
  • Wat wil ik daarmee bereiken?

Zo werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij jouw past. De leefstijlcoach motiveert en ondersteunt je hierbij.

Wie, Waar en wanneer?
De Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL wordt aangeboden bij Fitnesscentrum Zevenaar door onze leefstijlcoach Mieke Welling.
Bij voldoende aanmeldingen zal het eerste traject in September 2020 starten.

Vergoeding
Het leefstijlprogramma CooL wordt door de meeste zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering volledig vergoed.

Aanmelden
Denk je dat je in aanmerking komt voor deelname? Neem contact op met Fitnesscentrum Zevenaar via 0316-745573 of email naar m.welling@fitnesscentrumzevenaar.nl voor het maken van een eerste afspraak.

Heeft u nog vragen?
Neem voor meer informatie contact op met Fitnesscentrum Zevenaar.

* Verhoogd risico op (sterfte aan) overlijden hart- en vaatziekten (>5%), gestoorde glucose nuchter, hart- en vaatziekten, Diabetes Mellitus type 2, slaapapneu en/of artrose.